Thursday, 7 June 2012

 Akak kata : you just have to live life to the fullest , tell some one what they mean to you and tell someone off . speak out - tapi aku tak berani . aku dah lukakan hati 'orang tu' and now he's gone :'/


Bukan semua orang berani untuk cakap :
"aku sayang kau"


Bukan semua orang ada kekuatan untuk beritahu :
"kau dah guris hati aku tadi. kau sedar tak?"


Bukan semua orang boleh tolak ego dia dan cakap :
"aku salah tadi. aku minta maaf"


Hidup dengan menyimpan perasaan sendiri adalah tidak kene bagi aku . kita suka tapi kita tak berani untuk cakap . kita takut untuk berdepan dengan penolakkan . relalah disimpan perasaan sendiri , membuang masa menanti yang tak pasti . 


Hidup dengan perasaan sendiri adalah tidak kene bagi aku . disakiti lagi dan lagi . kadang-2 orang tak sedar yang dia dah sakitkan hati kita .  kadang-2 orang ingat perbuatan dia biasa saja , tidak akan memberi kesan . itu apa yang orang ingat bukan apa yang kita rasa . kalau kita tak beritahu orang apa yang kita rasa , macam mana orang nak tahu ? kau ingat semua orang ada kuasa telepati ? boleh baca isi hati orang dengan mudah . kalau sakit hati , kau cakap ! moga-2 di hari yang akan datang tidak diulang .


Hidup kita macam roda . kejap di jalan rata , kejap di jalan kerikil . No matter what , we have to move on ! kalaupun lecak kau langgar saja . akan terjumpa juga air didepan untuk menyuci kotor .

Tuesday, 5 June 2012

kalau lah mimpi boleh jadi kenyataan . bestnyeeee . malam tadi aku mimpi dia . walawehh , sweet gila . dia mintak cple balik woo . siap melutut lagi . aku ada mimpi cenggitu . kau ada ? tapi mimpi jeee . bukan betul . klau dia buat cenggitu kat aku memang aku melompat depan dia lepas tuh cakap aku setuju . teruk kan perangai aku ? lantak lahh dia nak cakap apa ada aku kesah . haha ! wehh capital A aku rindu kau dhoe . rindu kau tahap maksimum nieh . kau tak rindu aku kee ? aku tau kau rindu aku . kann ? kay aku perasan sekarang . haha . mase kazen aku cakap yang kau sayang aku lagi , rase macan dunia ni berenti kejap lepastu terasa diri ni terbang di awang – awangan . cewahhh hahaha , pon boleh kan cenggitu . tapi kalau betul bagus lahh . kalau aku jadi “perigi cari timba” boleh tak ? lantak lah orang nak cakap apa . janji aku dapat kau .  orang nak judge aku macam-2 tuh belakan cerita . yang pentingg , KAU MILIK AKU ! kann ? wahaha . tapi kalau kau taknak acano ? takpa aku berusaha . kalau kau degil jugak ? aku SANTAU kau nanti . hahaha . capital A tunggu lamaran dari nurul naja tauu ! haha . kau jangan nak ngengada pergi kat orang lain . aku sepukk kau nanti . tapi taktau lah aku buat betul-2 ke takk . sebb takut orang cakap aku ni “perigi cari timba” . ahhh lantakkkk ! ade gua kesah luu nak cakap apa . watlekk suda . aku yang perigi cari timba bukan kau ! wait and see ya sayang A . wahaha . aku tengah seronok dan beronok – ronok niehh . THE BEST WOMAN WINS ! wait and see : )

Sunday, 3 June 2012


 ♥ our memories 

This first and last time I will love you. I will no longer feel love. I will try to forget you. I will try to hate you as you hate me, despite the fact that I love you. I will keep our memories in my subconscious. in love with you is a beautiful memory for me. I know I make mistakes I hope you will excuse me. I will not forget our memories. I hope you do, too. if possible, turn the time I would like to correct my mistakes against you. I want you back. I want you love me like before. I know you already hate me. I understand. perhaps, a mistake I will not forgive you. Honestly, I do not mean to make you like it. but, probably no match between us. I am well pleased. three times we are with you patience with my behavior. you make me happy. I will remember our sacred date. if there are speakers that can be heard until the end of the world, I want to tell that I love you. love you very very much. please listen to my heart expressions. sorry once again. I do not intend to make your heart hurt. excuse me from the end of the lock until the end of the leg. my English speaking because I do not want you to understand what I said. because I know what you can not be changed. from hate to love and love is impossible for you to do that to me.

Tuesday, 6 March 2012

Jumaat / 2312 <--- ada maulidur rasul dekat sekolah then aku jadi penari tiang dekat kelas . HAHA . jangan fikir bukan yee . nak tampal bende alah nama apa tah dekat kelas. kene tampal atas green board pulak tuh . ingat aku tinggi sangat kee ? so kene lah panjat kerusi then panjat meja . haa ! baru lah sampai :D tuh pun kene tenjet sikit . maklumlah orang pendek :)) nasib takda budax laki . lepas tuh Cik Eiyka Grienk bukak lagu I Am The Best . apa lagi ? menari lah . tapi menarinya tak dalah OVER sangat yee . just dance biasa-2 aja (cewahhhh) . tetiba je budax laki datang . pehhhh ! maluuuuu^_^ . malu-malu-malu . tapi takpa kita buad don't know jee :p 
" pehh Naja penari tiang sehhh! " HAHA . VaVis punya anak lamat . sebab kau nama baru aku penari tiang . cipettttttsss ! tapi kan mase aku menari takda tiang pun . cuma ada tiang pintu masuk kelas . tiang ke tuh ? ahh!layan lahh~ ngekk-ngekk-ngekk . kau memang ngekkkkk ! vudus+vavis+vibai kau anak lamat . tapi kelakar masa tuh . HAHA . kau penari tiang nurul naJa . BHAHAHA (bak kata hana heyna )  :P

                
 Nahh gambar nyee ! bende alah pink tuh lahh yang aku kene tampal ! arggg~~
tapii gambar atas meja takda :D tuh pun jadi lah yaa :))


Sunday, 19 February 2012

 
Aku menangis , kerana aku memerlukan mu , bukan kerana aku memerlukan kau kembali kepada ku tetapi kerana aku akhirnya menyedari aku terpaksa belajar untuk melepaskan kau pergi .

Aku akhirnya dapat menerima perpisahan kita dan benar-2 percaya bahawa aku boleh hidup tanpa mu . Aku akhirnya dapat menerima tragedi cinta kita . Kemudian kau tersenyum padaku dan merosakkan segala-galanya . Aku tewas dan jatuh hati padamu sekali lagi .
Soal hati tiada undang-undang . Apatah lagi paksaan .

Tiada kasih yang lebih manis daripada kasih cinta dan tiada kasih yang lebih ngeri daripada putus cinta . . .

Cinta sejati ialah apabila kita masih mampu tersenyum , sambil mendoakan kebahagiaan untuknya walaupun jika terpaksa melepaskanNya pergi .

Orang yg bercinta sering kali berakhir dngn air mata .
Cinta yg tdak trbalas itu bagaikn layang-2 putus talinya .


Soal cinta adalah soal hati . Ia juga soal jodoh . Manusia hanya rancang tapi TUHAN yang menentukan jodoh kita .

Sejauh dan sedalam mana pun cinta kita terhadap orang lain , kalau ia tidak terbalas , sukar untuk mengakhirnya dengan perkahwinan .

Cinta tidak selalu besama jodoh , tetapi jodoh selalu besama jodoh

Kahwini dengan orang yang lebih mencintai diri kita daripada kita mencintai orang lain . Itu lebih baik daripada mengahwini orang yang kita cinta tapi tidak mencintai diri kita kerana lebih mudah mengubah pendirian kita sendiri daripada mengubah pendirian orang lain

Melupakan seseorang yang dsayangi amat sukar !

Cinta akan hidup besama dengn waktu , apabila hidup itu mati , maka matilah cinta itu


Jika kita mencintai seseorang , kita akan sentiasa mendoakannya walau pun dia tidak berada di sisi kita . setelah apa yang kita lalui besama , mencipta segala-galanya , merancang segala-galanya . ia merupakn kenangan indah buat aku . tapi kita hanya merancang tuhan yg menetukan . anggap lah ape yang kite lalui satu mimpi yang indah yg xkan kite lupakan smpai bila-bila =)

Friday, 10 February 2012

Lets sambung cite cuti kite . eh-2 bukan cuti tpy family day :) i n sang family berfamily day dekt Pelangi Balau Beach Resort , Desaru . we gerak sabtu (422012) . kononya nx gerak pepagy dlm kul 8 . tpy bangunnye lmbt nx gerak awal ? ? memng x laa kn . last-2 gerak kul 10 cmtu laa . ayah cecube lah ekut highway baru . apetah namenye x ingt . x bnyk urg ekut jalan tuh . ingt buley smpy awal . tpy tak jugx ! penat tahu dux dalam kete 4 JAM ! 



niey highway nyee :) 


dalam kete sempt snap-2 :)


akhrnye smpai jugax . alhamdulilah :)

lepas smpai chek in , amek barang then tnguk suasane kt sane (best laa jugx) . ptg kul 3 ade acare apetah . naja x ekut dan x amek pot ! duk dediam dalam blek ngn my sistas smpy kul 5 . kul 6 tuh beswiming pool . engtkn nx mndy kt pantai tpy pantai dye menakutkn + kotor + tade urg yg mndy kt ctu . so taa jady lah ! 






naja tengh budx pendex !



dinner time ! BBQ + soto + mee +  nasi goreng + mee curry + lapetah lgy .
malam tuh tema biru tpy naja bntai purple sbb xde bju biru yg sesuai tuk dinner :(
                                   


    breakfast ! roti bakar + nasi lemak + roti jala + teh panas + kopi panas :)

lepas breakfast . mandy lagy . wooo ! haha . ayah ajak mandy pantai sbb rugi lahkn da smpai x mndy . bile lagy dpt mndi-2 kt pantai . kan-3 . segamat xde pantai . tpy x mndy sngt . just maen-2 air , snap-2 . dahhh ! gy swiming pool blex ! :))




smpai sinie cite cuti-2 kite . klau ade lagy psl holiday , famil day en yg same waktu dengannye kite cite lagy yee wak ^_^







Friday, 20 January 2012

Pakwe oh pakwe .
Kekadang kau buat makwe jdy gile .
Ada mse tuh senyum smpi ke telinge .
Dlm kasar-2 tuh , makwe bleyh jdy ngade-2 .
Smpi dri sendri x pecaye .
Mcm tuh seklali penangan cinte .
Dalam selekeh tuu mkwe cube-2 nx begaye .
Blex rumah experimen mcm-2 kt muke .
Kononye nx tampil menawan dn jelite .
Bukan tux sape .
Tux pakwe jugak .

Pakwe oh Pakwe .
Dh depn mate pun kau buat prangai jugx .
Tngux pompuan laen smpi tebeliax biji mate .
Kau tanye xkan tngok makwe tarix muke .
Muke makwe dah stat masam mencuke .
Kau pulk buat mcm tade pape .
Makwe pun confuse “kau niey bute ke ape”
X tahu ke mkwe nie dox tunggu kau punye kate-2 .
Niey kau sanggup buat bodo smpai ke luse .
Eleh . pujuk cket pun xkn nx bekire .

Pakwe oh Pakwe
Kau ignore makwe sbb dota ke bola ke , makwe x kate ap-2 .
Tpy klau kau dah stat mention-2 nme kt facebook dngn bemcm-2 nme .
Kau ingt makwe suke .
Kemain lagy kau klau pompuan laen laju jee reaply nyee .
Klau dngn makwe sndri ‘haram’ kau nx betanye .
Dpt pulak memng pompuan yg makwe x buleyh nx dngr nme .
yG tuh jugx laa kau nx besuke – suke .
“kau niey bengong ke ape?”
Kang makwe ckp bnyak mule lah kau bemcm kate .
Nak ckp yg kau selalu buang kawan sbb makwe .
Kau x tahu kee yg makwe niey kt dahi dah cop kau punye nme !

Pakwe oh Pakwe .
Kau buat lah perangai mcm mne pun .
Makwe niey betabah laa cube nx ‘menerime’ .
Sabar punye sabar smpai dh kepale .
Smpai satu saat nnty mkwe da x buleyh nx kte ape .
Time tuh baru laa kat tahu “langit tinggi mane”
Kene tinggl memang jdy sia-2 .
Klau kau dpt yg lgy bgus xpe lee .
Tapy kau dpt perangai serupe “celake”
“padan muke jelah yee”


Truly : makwe oH makwe =)