Friday, 20 January 2012

Pakwe oh pakwe .
Kekadang kau buat makwe jdy gile .
Ada mse tuh senyum smpi ke telinge .
Dlm kasar-2 tuh , makwe bleyh jdy ngade-2 .
Smpi dri sendri x pecaye .
Mcm tuh seklali penangan cinte .
Dalam selekeh tuu mkwe cube-2 nx begaye .
Blex rumah experimen mcm-2 kt muke .
Kononye nx tampil menawan dn jelite .
Bukan tux sape .
Tux pakwe jugak .

Pakwe oh Pakwe .
Dh depn mate pun kau buat prangai jugx .
Tngux pompuan laen smpi tebeliax biji mate .
Kau tanye xkan tngok makwe tarix muke .
Muke makwe dah stat masam mencuke .
Kau pulk buat mcm tade pape .
Makwe pun confuse “kau niey bute ke ape”
X tahu ke mkwe nie dox tunggu kau punye kate-2 .
Niey kau sanggup buat bodo smpai ke luse .
Eleh . pujuk cket pun xkn nx bekire .

Pakwe oh Pakwe
Kau ignore makwe sbb dota ke bola ke , makwe x kate ap-2 .
Tpy klau kau dah stat mention-2 nme kt facebook dngn bemcm-2 nme .
Kau ingt makwe suke .
Kemain lagy kau klau pompuan laen laju jee reaply nyee .
Klau dngn makwe sndri ‘haram’ kau nx betanye .
Dpt pulak memng pompuan yg makwe x buleyh nx dngr nme .
yG tuh jugx laa kau nx besuke – suke .
“kau niey bengong ke ape?”
Kang makwe ckp bnyak mule lah kau bemcm kate .
Nak ckp yg kau selalu buang kawan sbb makwe .
Kau x tahu kee yg makwe niey kt dahi dah cop kau punye nme !

Pakwe oh Pakwe .
Kau buat lah perangai mcm mne pun .
Makwe niey betabah laa cube nx ‘menerime’ .
Sabar punye sabar smpai dh kepale .
Smpai satu saat nnty mkwe da x buleyh nx kte ape .
Time tuh baru laa kat tahu “langit tinggi mane”
Kene tinggl memang jdy sia-2 .
Klau kau dpt yg lgy bgus xpe lee .
Tapy kau dpt perangai serupe “celake”
“padan muke jelah yee”


Truly : makwe oH makwe =)

No comments:

Post a Comment